Četrta zmaga!

Tako Krčani kot Kidričani septembra še niso zmagali, negativen niz pa so danes prekinili prvi. Ti so že v prvi polovici prvega polčasa dosegli oba zadetka in se na lestvici prebili pred Domžalčane na peto mesto. Aluminij ostaja osmi.

Krčani so bili v prvem polčasu za odtenek boljši tekmec, hkrati pa zelo učinkoviti, saj sta oba strela, ki sta letela v okvir vrata, tudi zadela cilj. Že v peti minuti je Uroš Jovanović sprožil volej z več kot 20 metrov in poskrbel za vodstvo z 1:0. Na 2:0 je povišal Marin Jurina v 17. minuti. Tonči Mujan, ki je prispeval že sedmo podajo za zadetek v sezoni, je poslal žogo za hrbet gostujoče obrambe, Jurina je stekel proti njej, prehitel Luko Janžekoviča, ki je stekel iz svojih vrat, in jo poslal v prazno mrežo.

Gosti so prvič zagrozili v 24. minuti, ko je Francesco Tahiraj streljal z 20 metrov, Marko Zalokar pa ni imel nobenih težav. Bližje zadetku je bil Ibrahim Mensah v 37. minuti, kop je z glavo žogo poslal le nekaj centimetrov previsoko.

V drugem polčasu so razumljivo več poskušali gosti, a v 67. minuti so imeli domači prvo lepo priložnost v drugem delu, ko je Miljan Škrbić s sedmih metrov iz prve žogo poslal čez gol. V 73. minuti je na drugi strani Vedran Mesec z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno, prav tako Nemanja Jakšić v 84. minuti.

Postava Krškega: Zalokar, Šturm, Gorenc, Krajcer, Jakolič, Mujan, Balić, Jovanović (od 78. Nakić), Jurina, Škrbić (od 87. Gajič), Mandić (od 63. Ejup).

Vir: STA