Borbenost ni bila dovolj, vratnica preprečila prvo zmago sezone

Rudar Velenje – Krško 1:1 (0:1)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Šmajc (Kranj), Vukan (Apače) in Kordež (Ravne na Koroškem).

Strelca: 0:1 Da Silva (24.), 1:1 Tučić (54.).

Rudar: Malnar, Kašnik, Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Muić (od 46. Šantek), Kamara (od 38. Solomun), Parfitt-Williams (od 67. Pišek), Bolha, Tučić, Radić.

Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Kulinitš, Hing-Glover, Da Silva, Ogrinec (od 79. Kovačič), Srečković, Volarič, Ristovski (od 69. Božič), Vekić (od 59. Mandić).

Rumeni kartoni: Muić, Vasiljević; Božič.

Rdeči karton: /.

Včeraj so se v Velenju na predzadnji tekmi 3. kroga PLTS srečali NK Velenje in NK Krško. Veseli dejstvo, da so fantje celotno tekmo odigrali na visokem nivoju, manjkal je le kanček športne sreče, ki so si jo ob vseh priložnostih ob glasnem navijanju Nuclearcev zagotovo zaslužili.

Krškemu je pripadel prvi polčas, kjer so prevladovali z lepimi akcijami. V 24. minuti je sodnik Šmajc dosodil prosti strel za Krčane. K žogi sta se odpravila Sandi Ogrinec in Marco Da Silva, ki je z roba kazenskega prostora malce z desne strani žogo poslal v oddaljeno stran Rudarjevega gola.

Gosti so imeli lepo priložnost tudi v 37. minuti, ko je s približno 15 metrov streljal Luka Volarič in zadel levo vratnico. Pet minut pozneje je novo nevarno akcijo s pravočasnim “izletom” iz gola preprečil Anže Malnar.

Domači v tem delu praktično niti enkrat niso resno ogrozili Marka Zalokarja, še najbolj nevarno je bilo v 37. minuti, ko je Djair Parfitt-Williams iz bližine žogo poslal mimo desne vratnice.

Zato pa so izenačili v 54. minuti. Robert Pušaver je podal z desne strani, Milan Tučić pa je z glavo žogo podaljšal v mrežo Krškega. To je spet zagrozilo v 62. minuti, ko se je žoga malce odbijala v kazenskem prostoru in po poskusu Milana Ristovskega končala mimo vrat.

Krčani so bili nevarni tudi v 68. minuti, ko je Sandi Ogrinec stekel v protinapad, na koncu pa bil po dvoboju z Malnarjem premalo natančen. Na drugi strani je Dominik Radić v 73. minuti streljal prešibko in preveč po sredini, da bi lahko ukanil Zalokarja.

V 80. minuti je pred vrati Rudarja celo žogo zgrešil neovirani Nikola Mandić, Da Silva pa je v 85. minuti močno sprožil od daleč, Malnar pa je žogo odbil. Na drugi strani je ob koncu tekme posredoval tudi Zalokar po poskusu Radića z glavo, tako da je ostalo pri 1:1.

Alen ŠĆulac: »S prikazanim sem lahko zadovoljen, ustvarili smo si priložnost za priložnostjo in mislim, da smo danes izgubili dve točki. Po takšni sparini in takšnimi pogoji so fantje odgarali in odtekli tekmo nad mojimi pričakovanji in jim lahko le čestitam. Takšne priložnosti se ne smejo zgrešiti in ponavadi te takšne tekme kaznujejo in ne osvojiš niti točke. Mislim, da smo danes bili na igrišču boljši nasprotnik, priigrali in prigarali smo si veliko več priložnosti kot domačini. Domači so zadeli iz praktično edinega strela na gol v drugem polčasu, mi pa danes v končnici nismo bili prisebni in kvalitetni. Mislim, da bo ta ekipa pravo luč pokazala v drugi polovici tega meseca. Tako kot proti Olimpiji so fantje pokazali pravo igro in žal smo bili neučinkoviti in zato se v Krško vračamo samo s točko.«

Tekmec Krškega v četrtem krogu bodo Celjani. Tekma bo v soboto, 11.08.2018 ob 20.00.

Foto: NK Krško