Borbena predstava nuklearcev ni bila dovolj

Stadion Matije Gubca, sodniki: Žnidaršič, Brezar in Kalan. Gledalci: 1000
Strelci: 0:1 Brkić (6./11 m), 1:1 Vukušić (7.), 1:2 Brkić (66.), 1:3 Lupeta (68.), 1:4 Suljić (90.).
Krško: Zalokar, Štefulj, Batarelo, Zakrajšek, Volarič (od 89. Španring), Kordić, Ogrinec (od 73. Majić), Da Silva, Jandrek, Vukušić, Sokler (od 79. Vekić).
Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Putinčanin, Boakye, Tomić, Brkić (od 90. Jakupovič), Savić, Suljić, Črnic (od 70. Andrejašič), Lupeta (od 78. Lukanović).
Rumeni kartoni: Volarič, Španring; Putinčanin, Brkić.
Rdeči karton: /.

Športni navdušenci v Posavju so očitno pogrešali nogomet, saj je tekmo proti Olimpiji na Gubcu obiskalo več kot 1000 gledalcev. Zadnja tekma kroga, TV prenos v večernem terminu, veliko število zadetkov na ostalih tekmah so obljubljali zanimivo predstavo. In gledalci so jo dobili, začinjeno.

Sunkovit začetek

Vsi navijači sploh še niso sedli na svoja mesta, ko je sodnik Žnidaršič v 6. minuti lahkotno dosodil enajstmetrovko v krškem kazenskem prostoru, ko se je Savić spotaknil ob Zakrajškovo nogo. Zalokarju ni preostalo drugega kot da skuša uganiti smer žoge. 0:1. Že naslednja akcija pa je poskrbela za navdušenje na Gubcu. Napaka ljubljanske obrambe, kjer sta Vukušić in Sokler v kot spravila nebogljenega Tomića in Vukušić je iz obrata mimo Vidmarja žogo zabil v mrežo. Izenačenje 1:1 in z nuklearnega dela tribune je odmevalo: »Pravica skazica, pravica skazica!«

Radovan Karanović o prvem delu tekme: »Prvi polčas smo odigrali zelo dobro. Bili smo kompaktni v obrambi in nevarni v napadu, imeli smo štiri zelo dobre situacije, ki pa bi jih morali bolje zaključiti.«

V nadaljevanju tekme je nekaj viselo v zraku. Množile so se netočne podaje, krški strokovnjak pravi, da smo »v drugem polčasu naredili preveč napak v organizaciji igre.« V tem delu igre je Savić prevečkrat z leve vstopil v kazenski prostor, v 68. minuti tekme je tisto nekaj iz zraka zletelo v mrežo. Gol Olimpije za 1:2 so z aplavzom pospremili tudi nekateri krški navijači.

Neznosna lahkost sojenja

Olimpija vodi za gol, še več kot pol ure je do konca tekme, nuklearci na tribunah in na igrišču še vedno borbajo in upajo na pozitiven rezultat. E, nećeš je hit bosanske pevke Farizade, ki si ga je najbrž v mislih prepeval sodnik Žnidaršič, ko je Zalokar narolal Lupeto, ta pa ga je enostavno spodnesel in stekel proti žogi ter pospravil žogo v mrežo. 1:3 vodi Olimpija, s tem, da sta dva gola posledica neznosne lahkosti sojenja sodnika Žnidaršiča.

Igralcem je ta minuta in dogajanje v njej težko padlo, Karanović jasno: »Nasprotnik je bil sicer bolj nevaren, a njihov tretji zadetek je očitni prekršek nad vratarjem Zalokarjem. Ta zadetek je zelo slabo vplival na ekipo, ne glede na vse, če bi Vukušić zadel v 81. minuti, bi se mogoče vrnili v tekmo in do konca poskusili izenačiti. Moram priznati, da so sodniške odločitve pri enajstmetrovki in pri tretjem golu zelo vplivale na potek tekme.«

Pozitivno

Razen teh nekaj malenkosti smo s predstavo zadovoljni, prvenstvo pa bo še zelo zanimivo. Novinca v moštvu Batarelo in Jandrek sta prikazala nekaj dobrih akcij, predvsem pa lahko krške navijače veseli debi domačega branilca, 17-letnega Marka Španringa. Tudi napadalni dvojec Vukušić – Sokler je bil ob pomoči Da Silve ter Kordića na trenutke zelo nevaren.

»Fantom čestitam za zelo borbeno igro, pokazali so, da lahko že v Velenju pričakujemo boljši rezultatski izkupiček. Prihod Marka Španringa v igro je bila nagrada za njegov trud in delo na treningih v pripravljalnem obdobju. Tekmo z Olimpijo moramo čim prej pozabiti, se pripraviti na nove nasprotnike in proti njimi iskati točke, ki nam bojo prinesle določeno mirnost v nadaljevanju prvenstva.« V nedeljo NK Krško gostuje v Velenju proti neposrednemu tekmecu. V ekipo se vrača Dalibor Volaš, ki proti Olimpiji ni igral zaradi kartonov.

Besedilo: RK/NK Krško