30. krog PLTS: NK Triglav – NK Krško

Pred nogometaši PLTS je do konca letošnjega prvenstva še sedem krogov. Ekipa Krškega se odpravlja v Kranj, kjer se bo ob 15.00 pomerila z NK Triglav. Dvoboj se bo zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije odvijal pred praznimi tribunami.

Na včerajšnjem treningu smo nekaj vprašanj postavili Luki Vekiću, ki je za Krško v letošnji pomladi dosegel dva zadetka: ” Vsako minuto, ki mi jo da trener na razpolago, poskušam maksimalno izkoristiti. Poskušam narediti kar je najbolje za ekipo, v katero sem se odlično vklopil. Zadnjih nekaj krogov smo prikazali dobro igro a se nam rezultatsko ni izšlo. Predvsem na tekmi proti Aluminiju v gosteh bi lahko iztržili več. Žal nam je, da pred domačimi navijači v nedeljo nismo pokazali več in prišli do željenega rezultata.”

V pomladnem delu je ekipa do sedaj pokazala najboljšo igro proti Mariboru, kjer so fantje na igrišču pokazali vse – maksimalen psihični in fizični pristop. Luka: ” Na vsaki tekmi poskušamo delovati na takšen način.  Vsi se trudimo, vsi hočemo narediti, da zmagamo. Je pa res, da se stvari včasih izidejo, včasih žal ne.”

Jutri tekma proti NK Triglav, ki imajo kljub zadnjemu mestu na lestvici prvega strelca lige Mateja Poplatnika (14 zadetkov) in robustnega Luko Majcna: ” Nasprotnika ne podcenjujemo, nanj smo se pripravljali kot na vse ostale. Vemo, da so v napadu zelo nevarni. Tekma bo vse prej kot lahka, vendar verjamem, da lahko z borbenostjo in zbranostjo dosežemo pozitiven izid.”

Tekmo v Športnem centru Kranj bo sodil Roman Glažar, njegova pomočnika bosta Burjan Aleksander in Šprah Robert.